Изображение на Вилендорфската Венера - фигурка на близо 30 000 години,

...
Изображение на Вилендорфската Венера - фигурка на близо 30 000 години,
Коментари Харесай

Facebook цензурира Вилендорфската Венера

Изображение на Вилендорфската Венера - фигурка на близо 30 000 години, считана за шедьовър на палеолитното изкуство, бе цензурирано във Фейсбук, оповести Природонаучният музей във Виена, където творбата е изложена.

Статуетката, изобразяваща гола женска фигура с обилни форми, е открита в австрийското населено място Вилендорф при започване на 20 век. Това е най-популярното в света праисторическо изображение на жена. 

Фейсбук обаче премахнал фотографията от обръщение, постнато в края на декември м.г. от активистката в региона на италианското изкуство Лаура Гианда. С това бе доказана информация на профилираното издание " Арт нюзпейпър ".

" Смятаме, че археологическа находка и по-специално сходна икона не би трябвало да бъде неразрешена във Фейсбук, както и което да е друго произведение на изкуството ", означиха от музея.

" Няма никаква причина Природонаучният музей във Виена да покрие с нещо Вилендорфската Венера и да скрие голотата й, без значение дали в пространствата му или в обществените мрежи ", възнегодува шефът му Кристиан Кьоберл. Той увери, че не е чул някой да е бил скандализиран, когато видял творбата, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР